Kako se izogniti vdoru divjih prašičev in dikobrazov na vrt: kako zgraditi električno ograjo

Kako zadržati divje prašiče in druge divje živali stran od njihove zemlje?
Kmetijski podjetniki ali mali zasebni kmetje, ki se ukvarjajo z obdelovanjem zemlje, so vsaj enkrat doživeli izkušnjo invazije prostoživečih živali, ki ogrožajo njihove pridelke (kot je na primer vdor divjih prašičev, dikobrazov, srnjad).

Eden najpogosteje uporabljenih načinov za zaščito živali stran od kopnega je električna ograja. Poleg preprečevanja vdora divjih živali se lahko uporablja tudi za zaščito in razmejitev domačih živali na območju.

Električna ograja deluje zahvaljujoč tokovnim impulzom, ki jih generira energizer. Od napajalnika se oddaljita dva ločena priključka: ena do ograje, ki jo ustvari vodnik, in druga do tal.

Kako zgraditi električno ograjo?
Priporočljivo je, da električno ograjo ozemljite s 3 pocinkanimi stebri, nameščenimi 3 metre narazen.

Ko se žival dotakne elektrificirane ograje, bo doživela električni udar, ki traja tisočinke sekunde. Na ta način se bo žival odmaknila.

Kako preprečiti divje prašiče: kaj potrebujete za izdelavo električne ograje?
Za izgradnjo električne ograje je potrebno imeti nekaj osnovnih komponent, vključno z napajalnikom, vodnikom, izolatorji, ozemljitvenim drogom in drugimi materiali.

Gemi Elettronica je italijansko podjetje, ki proizvaja vse materiale, potrebne za izdelavo električne ograje.

Napajalnik je naprava, ki ustvarja električne impulze do ograje. Izbira pravega energizatorja je bistvenega pomena za pravi tok na ograji.

Prva razlika je glede na vrsto napajanja, ki je lahko:

12 V baterija (ki jo lahko kombiniramo tudi s solarnim panelom, ki polni baterijo);
220 V tok.
Različni energizatorji Gemi Elettronica lahko pokrivajo od 5 km do 8 km dejanskega obsega. Z generiranimi impulzi od 10000 V do 15000 V, odvisno od izbranega modela.

Kako pregnati divje prašiče: izbira rdeča nit
Izbira skupne niti je odvisna od dolžine ograde in živali, za katere je ograjen prostor. Pravzaprav ima vsaka žica svoj upor in svojo disperzivno zmogljivost, označeno v ohmih / m. Bližje kot je vrednost ohm / mt nič, manjše bo uhajanje toka, zato bo ograja delovala bolje.

Žico za prevodnike je treba speljati znotraj izolatorjev, ki so orodja, ki pritrdijo in oddaljijo električne žice od drogov, ki se uporabljajo za gradnjo električne ograje.Izolatorji se razlikujejo glede na vrsto stebrička, na katerega bodo nameščeni. Stebri so lahko v resnici leseni ali železni. Tako obstajajo vijačni izolatorji za lesene stebre in izolatorji za železne palice.

Gemi Elettronica lahko zagotovi izdelke z oznako CE, izdelano v Italiji, kar zagotavlja največjo varnost tako za ljudi kot za živali.

Vse izdelke lahko kupite s klikom tukaj.