Baterije

Baterije za električno ograjo

Ročaji vrat za električne ograje so nujen detajl za varno uporabo pašnika. Kadar obstaja nevarnost električnega udara, so izolacijski ročaji ključnega pomena za varno odpiranje in zapiranje ograje, brez prekinitve električnega toka. Pri Gemi Elettronica vam nudimo kakovostne izolacijske ročaje za vrata, ki so odporni na nizke in visoke temperature ter zagotavljajo varnost, ergonomičnost in dobre izolacijske lastnosti.

Baterija 12V

Za delovanje električne ograje je potrebno zagotoviti ustrezno napajanje. Pri Gemi Elettronica vam ponujamo baterije z napetostjo 12V, ki so idealne za napajanje električne ograje. Baterije imajo dolgo življenjsko dobo in so primerno odporne na različne vremenske razmere. S tem vam zagotavljamo nemoteno delovanje vaše električne ograje in varno uporabo pašnika.

Električne ograje so vse bolj priljubljene pri paši živali, saj omogočajo učinkovito varovanje pašnika ter preprečujejo neželene pobegne živali. Ključni del električne ograje pa predstavljajo baterije, ki zagotavljajo ustrezno napetost, potrebno za delovanje. Pri izbiri baterije je potrebno paziti na njeno napetost in življenjsko dobo, saj se baterije z različnimi parametri lahko razlikujejo v svoji uporabnosti.

Izolacijski ročaji so bistveni za varno uporabo električne ograje. Pri Gemi Elettronica vam nudimo široko izbiro izolacijskih ročajev, ki jih lahko enostavno namestite na vašo ograjo. Vsi naši ročaji so odporni na nizke in visoke temperature ter zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Poleg tega pa so ergonomsko oblikovani, kar vam omogoča enostavno odpiranje in zapiranje ograje brez prekinitve električnega toka.

Poleg baterij in izolacijskih ročajev, pri Gemi Elettronica ponujamo tudi ostalo opremo za električne ograje, kot so električni pastirji, kabli, napetostni regulatorji in drugo. Vsi naši izdelki so visoke kakovosti in ustrezajo vsem standardom in zahtevam za varno uporabo električnih ograj. Za več informacij o naši ponudbi nas kontaktirajte ali obiščite našo spletno stran.

Za zagotovitev dolge življenjske dobe vaše električne ograje in varno uporabo pašnika izberite kakovostne baterije in izolacijske ročaje za vašo ograjo. Pri Gemi Elettronica vam zagotavljamo najboljše izdelke po konkurenčnih cenah. Ne tvegajte z nekakovostnimi baterijami in ročaji, temveč zaupajte izkušenemu in specializiranemu ponudniku opreme za električne ograje.

Read more »

1 izdelek.

Grid
Grid-2
List
List-2
Catelog
29,99 €37,49 €Redna cena−20% offCena
29,99 €37,49 €Redna cena−20% offCena
Batteria al piombo 12 Volt 7,2 Ampere PANASONIC
  • −20%
  Svinčena baterija Gemi Elettronica 12 Volt 7,2 Ampera PANASONIC za električne ograje električne ograje elektrificirane ograje Električna ograja, elektrificirana ograja, pašniška ograja - za konje, ponije, krave, koze, ovce, divje prašiče, jelene, govedo Svinčena kislinska baterija, idealna za napajanje naprav B12-2 / B24 12...
  29,99 €37,49 €Redna cena−20% offCena
  Batteria al piombo 12 Volt 7,2 Ampere PANASONIC
   • −20%
   Svinčena baterija Gemi Elettronica 12 Volt 7,2 Ampera PANASONIC za električne ograje električne ograje elektrificirane ograje Električna ograja, elektrificirana ograja, pašniška ograja - za konje, ponije, krave, koze, ovce, divje prašiče, jelene, govedo Svinčena kislinska baterija, idealna za napajanje naprav B12-2 / B24 12...
   29,99 €37,49 €Redna cena−20% offCena

   Questions and Answers

   Električna ograja: za kaj je to?

   Električna ograja Gemi - 100 % Made in Italy - se uporablja za odganjanje divjih živali, kot so divji merjasci, jeleni, lisice itd. Namen električnih ograj je zaščititi ozemlje pred neprijetnimi vdori. Uporablja se tudi za zadrževanje živali, kot so krave, ovce, prašiči itd. Nima veze z lovom. Za proizvodnjo in prodajo električnih ograj imamo na voljo vsa zakonska potrdila. To je edina zakonska rešitev za tiste, ki želijo zaščititi svoje nasade.

   Ali je električna ograja nevarna za ljudi?

   Električna ograja za živali ni nevarna ne za ljudi ne za živali. Kot pri vsem, tudi za električne ograje obstaja standard, ki določa vrednosti, ki jih je treba spoštovati. Napajalnik ograje je izdelek, ki oddaja prekinitvene impulze z nizko jakostjo.

   Kaj potrebujete za električno ograjo za divje prašiče in druge živali?

   Za izdelavo električne ograje za živali potrebujete: Gemi energiser - 100 % Made in Italy - za ograje, ki prenašajo tok do ograje, elektrificirano vodniksko žico za ograjo in izolatorje za elektrificirane ograje, privite na stebre, da držijo žico .

   Zakaj vstaviti 3 stebre za ozemljitev električne ograje?

   Ozemljitev je temeljna stvar za funkcionalnost električne ograje za živali, zato jo je priporočljivo narediti pravilno. Za popolno praznjenje toka s strani napajalnika je potrebno narediti ozemljitev tako, da v zemljo vstavimo 3 pocinkane drogove po 1 meter. Postaviti jih je treba 3 metre narazen, 80 cm v mokri podlagi in 20 cm zunaj, nato pa jih povezati z rumenim kablom. Skupaj z električno ograjo dobavljamo le 1 meter kabla, ki mora biti priključen na prvi steber. Priporočljivo je, da to storite tam, kjer je prisotna vegetacija, torej vlažna tla. Suha tla niso prevodna. Glede na opravljene teste, postavitev 3 drogov na kateri koli teren, ne bo težav s funkcionalnostjo. Če postavite samo en kol, bo moč tokovnega filca manjša od njegovega dosega in živali bodo lahko prestopile ograjo.

   Kako dolgo zdrži baterija za prenosni energizer in katero naj uporabim?

   Za B12 energiser je dovolj, da uporabite 12V 40Ah avtomobilski akumulator. Avtonomija, če ni razpršenosti v električni ograji, je cca 10/12 dni. Sicer traja manj.

   Tok je nekoliko daleč od ograde za električne živali. Kaj storiti? Kako združiti dve ograji?

   Če je tok daleč od električne ograje, imamo za vaš Gemi energiser - 100 % izdelan v Italiji - visokonapetostni križni kabel, ki lahko deluje na površini ali pod zemljo, brez praznjenja. S tem kablom je možno prenašati tok po ograji, brez razpršitve. Kabel za električne ograje lahko uporabite tudi za spajanje dveh ograj, nato pa en konec priključite na prvo ograjo, drugi konec pa na drugo ograjo, ko je med eno in drugo ograjo majhna razdalja.

   Kako ugotoviti, ali je na ograji elektrika?

   Če želite preveriti, ali je na električni ograji za živali tok, samo prinesite konico izvijača z izoliranim ročajem nekaj mm stran od žice ograje. V trenutku, ko zaslišite tiktakanje, to pomeni, da je na električni ograji tok.

   Kako namestiti električno ograjo?

   Energizatorja ni mogoče hraniti na prostem. Hraniti ga je treba v zaprtih prostorih, da preprečite poškodbe zaradi vremenskih razmer. Da bi izpraznili ves svoj tok, ga je treba ozemljiti tako, da v zemljo vstavite 3 pocinkane 1 meter kolo. Postaviti jih je treba na razdalji 3 m narazen, 80 cm v tleh (mokro) in 20 cm zunaj, nato pa jih povezati z rumeno-zelenim kablom. Naprava ima na izhodu rdeč pozitivni kabel, ki je povezan z ograjo, in rumeno-zeleni kabel, ki je priključen na prvi ozemljitveni kolut. Na isto žico nikoli ne povežite dveh elektrifikatorjev, saj se lahko oba impulza medsebojno izničita, kar povzroči težave. Na isto ograjo lahko povežete dva elektrifikatorja, vendar ju hranite na dveh ločenih žičnih linijah.