Električna ograja za konje

Električna konjska ograja je lahko prava rešitev zaradi svoje praktičnosti in ekonomičnosti.

Sčasoma vse več rejcev po vsem svetu kot orodje za vzdrževanje svojih živali uporablja električno ograjo. Je vse bolj uporabljeno orodje, saj ga je enostavno prilagoditi vsaki potrebi. Lahko se zgradi za:

• dolge ali kratke ograje,
• gojene ali divje živali,
• pristanek z 220 V elektriko ali brez elektrike z 12 V baterijsko napravo.
Med rejnimi živalmi, za katere se vse pogosteje uporabljajo električne ograje, so zagotovo konji.

Električna ograja za konje: katere materiale uporabiti?
Konstrukcija električne ograje za konje zahteva nekaj majhnih razlik v primerjavi z drugimi živalmi, predvsem glede materialov, ki jih bomo uporabili.

Pravzaprav je za konje potrebno postaviti ograjo z višjimi stebri kot druge živali, zato sledi, da mora biti tudi višina žic ali trakov drugačna od standardov, ki se uporabljajo za druge živali.

Priporočene višine za konje so:

• prva vrstica 85 cm od tal
• druga vrstica 140 cm od tal
Zato je treba tudi pri izračunu globine, v katero je treba kol vstaviti v zemljo, uporabiti približno 2 metra dolge kolo.

Gemi Elettronica: naše rešitve za električno ograjo za konje
Med izdelki za električne ograje, ki so na voljo Gemi Elettronici, so poleg 220 V ali 12 V baterijskih napajalnikov in izolatorjev za lesene stebre in železne drogove tudi različne vrste žice in trakov.

Žica, presek 4 mm², je priporočljiva za konje ali pa je bolj primerna trak.

Konj je pravzaprav žival z nekoliko slabše razvitim vidom kot pri drugih živalih; zato večja debelina traku živali lažje vidi električno ograjo okoli sebe.

Gemi Elettronica ima za sabo dolgo zgodovino v svetu električnih ograj, njeni izdelki so certificirani po zakonu in jasno izdelani v Italiji.

Gemi Elettronica je najboljša rešitev za vašo električno konjsko ograjo.

Izdelki so na voljo neposredno na tej povezavi.