Težave z dimom v dimniku: kaj povzroča to nevšečnost?

Težave z dimom v dimniku: kaj povzroča to nevšečnost?

Odkrijte, kako varno in enostavno rešiti težave s kajenjem dimnika, ne da bi spreminjali strukturo dimnika...

Glavni vzroki, ki ogrožajo pravilno delovanje dimnika, so mnogokratni, navedimo najpogostejše:

  • Nepravilno dimniško odprtino;
  • Nehranjen hladni dimnik;
  • Dimnik z zavoji;
  • Pomanjkanje zraka v prostorih;
  • Nasprotni veter;
  • Slabo zgrajen dimnik;

To so le nekatere težave, ki vplivajo na pravilno delovanje dimnika, katerim se dodaja veliko manjših težav, ki skupaj otežujejo reševanje težave s kajenjem dimnika, na primer:

  • Termalna depresija, ki izhaja iz temperaturne razlike med notranjostjo in zunanjostjo dimnika;
  • Dinamična depresija, s katero veter neposredno vpliva na dimnik in povzroča okvare sistema;

Poleg teh težav obstajajo tudi vprašanja v zvezi z namestitvijo dimnika v najhladnejšem delu stavbe ali celo dimniške odprtine, ki poteka zunaj stavbe...

Varna rešitev, ki vam omogoča dokončno rešitev težave s kajenjem dimnika, kamina, žara, termo kamina, pečice, je namestitev električnega dimniškega ventilatorja, ki zagotavlja konstantno vleko dima brez toplotnih izgub.

Nasprotno od tega, kar slišimo od ne-strokovnjakov na tem področju, lahko tradicionalen dimnik včasih paradoxalno ima prekomerno vleko, kar pomeni izgubo toplote.

Z namestitvijo Gemi dimniškega ventilatorja je vleka nadzorovana in težava s kajenjem dimnika izgine: ne bo več nenadnih padcev vleke in prekomernega sesanja, saj se z uporabo centralne enote, ki omogoča s selektorjem najti optimalno hitrost, doseže stalna vleka brez toplotnih izgub.

Poleg tega z namestitvijo Gemi ventilatorja ne bo več težav s hrupom. Dejansko po študiji, ki jo je izvedel Gemi raziskovalni center, dimnik, ki deluje 8 mesecev na leto brez nadzornega ventilatorja, razprši 30 odstotkov več energije kot dimnik z vsiljenim električnim ventilatorjem, saj je vleka stalno nadzorovana brez vzponov in padcev.

Gemi ventilator je najmočnejši na trgu, doseže do 3800 kubičnih metrov na uro, kar omogoča rešitev težave s kajenjem dimnika pri nižjih hitrostih, zmanjšuje hrup in dosega odlično sesanje že pri prvi hitrosti.

Gemi ventilator je edini, ki ima patentiran motor v razredu H z zaščito motorja pred ovojem za izolacijo motorja v fibro keramiki, kar omogoča zaščito motorja tudi v primeru dimniškega požara.

Gemi ventilator je edinstven. Čez leta je veliko podjetij poskušalo kopirati sistem zaščite motorja z neuspešnimi sistemi, kot je vstavljanje steklenih vlaken okoli motorja, kar dodatno poslabša razmere. To dejansko preprečuje motorju, da bi se pravilno ohladil in močno vpliva na njegovo delovanje pri visokih temperaturah.

Gemi ventilator rešuje vse težave v zvezi s slabim dimniškim vlekam z nevtralizacijo vseh možnih težav.

Namestitev Gemi ventilatorja vam omogoča, da ponovno odkrijete užitek uporabe dimnika brez težav s kajenjem.

Odkrijte našo paleto izdelkov in rešite težave s sesanjem dimnika zdaj!

Gemi električni ventilatorji bodo pomagali izboljšati vleko, tako da težava s kajenjem dimnika postane stvar preteklosti.

BAKRENI DIMNIŠKI VENTILATOR

Izdelek certificiran po zakonu

10 let jamstva

VLEKA 3800 M³/h

GEMI MOTOR RAZREDA H VZDRŽI NA 700°C

REGULATOR S 6 HITROSTMI

V okviru Gemi univerzuma smo ponosni, da vam predstavimo naš širok izbor dimnih sesalnikov zakamine, vsak s svojimiedinstvenimi lastnostmi, ki bodo zadovoljile različne potrebe naših strank. Naše predanostik odličnosti nas jevodila pri razvoju raznolikega nabora modelov, zagotavljajoč, da je bil vsak detajl skrbnooblikovan in negovan.

Dimnisesalniki "osnovni": Tiracamino za tiste, ki iščejo zanesljive inučinkovite rešitve,ponujamo našo linijo osnovnih dimnih sesalnikov za kamine. Ti modeli so bili zasnovani, dazagotovijo trdnezmogljivosti po dostopni ceni, zagotavljajoč učinkovito odstranjevanje dima brez kompromisovgledekakovosti.
Glavne značilnosti: 300 °C sesanja, 3 leta garancije in 2500 M³/h sesalnemoči.

Dimnisesalniki "profesionalni": Če pa iščete profesionalne zmogljivosti,ki jih odlikuje ševečja moč in zanesljivost, so naši profesionalni dimni izvlečki idealna izbira.
Glavneznačilnosti: 700 °Csesanja, 6 let garancije in 3800 M³/h sesalne moči.

Naša kolekcija se razteza tudi na raznolike izvlečke, izdelane iz visokokakovostnihmaterialov, med katerimi sonerjavno jeklo in baker.

Dimnisesalniki"jeklo": Jekleni izvlečki predstavljajo sodobno eleganco in sozgrajeni, da se uprejoizzivom časa, ponujajoč učinkovito sesanje in sofisticiran slog.

Električni dimnisesalnik s 6 hitrostmi,popolnoma izdelan iz nerjavečega jekla AISI 304. Zahvaljujoč svoji strukturi dimni sesalnikodoluje koroziji, ki jopovzročajo atmosferski vplivi in sol. Moč motorja 3800 m³/h, namestljiv na katerokolidimenzijo dimnika. Odporen nadim do 700 °C v primeru požara.

Dimni sesalniki"baker": Podrugi strani pa bakreni izvlečki ne le odražajo klasične lepote, temveč se ponašajo tudi zlastnostmi vzdržljivostiskozi čas.
Bakreni dimni sesalnik za dimnik je vrhunski model električnih dimnihsesalnikov Gemi. Popolnomaizdelan iz nerjavečega jekla AISI 304, da omogoči odpornost proti atmosferskim vplivom insoli. Poudarek je tudi naestetiki, zahvaljujoč bakreni prevleki. Kot profesionalni model "testa di moro"sesa 3800m³/h in vzdrži do 700°C. Zagotovljena je rešitev za težave s kajenjem. Idealno za kamine, peči, žar, pečice itd.10-letna garancija nacelotno strukturo dimnega sesalnika.

Kupi zdaj!.