Zakaj namestiti dimnik namesto da bi ga zgradili?

V večini domov so strehe, imenovane dimniki, pogosto zgrajene na priključkih dimnih kanalov.

Ti dimniki so zgrajeni z namenom izpolnjevanja različnih funkcij in so sposobni rešiti različna kritična vprašanja.

Med pogostimi težavami dimnih kanalov, ki naj bi jih rešili z izgradnjo dimnika, so zagotovo vdor vode v primeru dežja in močnega vetra ali vdor ptic s strehe v sam dimnik. . ali za čisto estetsko vprašanje.

Najpogosteje uporabljeni klasični dimniki so zagotovo tisti iz opeke ali jekla. Vendar kljub gradnji teh dimnikov, ki so včasih zelo dragi, resnična rešitev zgoraj navedenih težav ni zagotovljena. Klasični dimniki pravzaprav ne vplivajo na problem dima in slabega vleka dimnika.

Pravzaprav, če se kamin kadi, ker je zunaj preveč vetra ali ker ima gripa ovinke ali iz mnogih drugih razlogov, klasični dimniški ventilator tega problema sploh ne reši.

Rešitev, ki jo je treba sprejeti za rešitev problema dimniškega dima, je namestitev električnega odvoda dima na streho na izhodu gripe, imenovanega tudi aspiracijski dimnik.

Gemi Elettronica ponuja različne modele električnih sesalnikov dima; z različnimi lastnostmi, kot so sesalna moč, odpornost na visoke temperature, leta garancije in material, uporabljen za njihovo izdelavo.

Gemi Elettronica se želi pozitivno odzvati na vsako potrebo in lahko ponudi dvojno rešitev: električni odvod dima v dimniku.

Dimniški ventilator, ki ga predlaga Gemi Elettronica, se razlikuje od klasičnih zidanih ali jeklenih dimniških ventilatorjev, ker je dimnik iz ognjevzdržne gline.
Ta material je idealen za dimne kanale, saj je odporen ne le na atmosferske dejavnike, ampak tudi na toploto.

S to rešitvijo je torej pridobljena dvojna prednost: estetska, zahvaljujoč uporabi sodobnega dimniškega ventilatorja, in funkcionalna z reševanjem problema dima zaradi električnega odvoda dima.

Električni odvod dima ima tudi mrežo za zaščito ptic iz elektrovarjenega jekla in zahvaljujoč svoji strukturi preprečuje vdor vodnih infiltracij.

Glineni dimniški ventilator Gemi Elettronica ne potrebuje lepila za montažo, zanj pa je značilen predvsem sistem odpiranja od zgoraj, ki omogoča enostavno odstranjevanje in razstavljanje konstrukcije z možnostjo posredovanja pri morebitnih vzdrževalnih posegih.

Gemi Elettronica se torej lahko odzove na vsako potrebo, tako estetsko kot konkretno reševanje, v zvezi s težavami, ki jih lahko ima kamin.