Električne ograje za konje: najbolj ekonomična, dinamična in učinkovita rešitev.

Električne ograje za konje: najbolj ekonomična, dinamična in učinkovita rešitev.

Električne ograje za konje so odlična rešitev za omejitev paše naših štirinožnih prijateljev, zagotavljajo njihovo varnost. Te ograje delujejo s prenosom električnega toka skozi vodilne žice, ki obkrožajo omejeno območje, ustvarjajo nevidno, a učinkovito pregrado.

Električne ograje za konje lahko uporabljamo tako znotraj kot zunaj hlevov, za zagotavljanje našim štirinožnim prijateljem ustrezne svobode gibanja. Poleg omejevanja območja paše se lahko te ograje uporabljajo tudi za ločevanje konj med hranjenjem.

Obstajajo različne vrste električnih ograj za konje, ki pa imajo nekaj skupnih značilnosti. Prvič, pomembno je izbrati ograjo z ustrezno napetostjo, da zagotovimo odvračalni učinek, ki preprečuje konjem izhod iz omejenega območja.

Nazadnje je izbira visokokakovostne električne ograje za konje, izdelane iz trpežnih materialov, bistvena za varno in dolgoročno naložbo.

Sklepoma so električne ograje za konje učinkovita rešitev za omejitev paše naših štirinožnih prijateljev, zagotavljanje njihove varnosti. Izbor kakovostne ograje z ustreznimi varnostnimi napravami je temeljnega pomena za zagotovitev dobrega počutja naših konj in jim zagotoviti pravo svobodo gibanja.

Kako izdelati elektrificirano ograjo za konje?

Elektrificirana ograja za konje je zelo uporabno orodje za ohranjanje varnosti naših konjeniških prijateljev znotraj omejenega območja. V tem članku bomo videli, kako hitro in enostavno zgraditi elektrificirano ograjo za konje.

Najprej zberite vse potrebne materiale: električno žico ali električni trak, lesene ali kovinske drogove, izolatorje za žico, energijsko napravo za zagotavljanje toka in tester za napetost.

Ko ste zbrali vse potrebne materiale, lahko nadaljujete z namestitvijo. Najprej izberite območje, kjer boste postavili ograjo. Območje naj bo dovolj veliko, da konjem omogoča potrebno prostor za prosto gibanje.

Po najdbi primerne lokacije lahko začnete nameščati drogove. Priporočamo, da drogove postavite 5/6 metrov narazen. Poleg tega je pomembno, da drogove dovolj globoko vstavite v tla, da zagotovite trdnost konstrukcije.

Ko so drogovi na svojem mestu, lahko namestite izolatorje. Ti naj bodo postavljeni na drogove na višini, kjer bo nameščena električna žica ali trak.

Po namestitvi izolatorjev lahko začnete polaganje električnega traku. Postaviti ga je treba na razdaljo, ki preprečuje, da bi se konji prečkali ograjo, ne da bi prejeli električni šok. Priporočena razdalja za namestitev žice je približno 60-70 cm od tal in 1,40 metra od tal za drugo žico.

Nato namestite napajalno enoto in baterijo. Te naj bodo postavljene zunaj dosega konj, da preprečite morebitno škodo. Poleg tega je pomembno redno preverjati napetost žice z uporabo preprostega testerja ali tako, da prinesete izoliran vijak v bližino traku za nekaj milimetrov. Če slišite šumenje, to pomeni, da je ograja elektrificirana.

Sklepoma, gradnja elektrificirane ograje za konje zahteva pozornost in skrb pri razporejanju različnih elementov. Ko je delo končano, boste uživali v varnem in zaščitenem območju za naše konjeniške prijatelje.

Kako visoka naj bo ograja za konje?

Ograje za konje so ključnega pomena za zagotavljanje varnosti živali in zaščito okoliških lastnosti. Zlasti višina ograje je ključni dejavnik pri gradnji električne ograje za konje.

Na splošno višina ograje je odvisna od velikosti živali. Večji konji zahtevajo višjo ograjo v primerjavi s poniji ali žrebeti. Poleg tega lahko vrsta discipline ali dejavnosti, za katero je žival namenjena, vpliva na višino ograje. Na primer, če načrtujete preskakovanje s konjem, mora biti ograja višja v primerjavi z eno, ki se uporablja za sproščujoče sprehode.

Večina konjskih ograj ima višino med 1,20 in 1,50 metra. Ta višina je zadostna, da prepreči, da bi konji skočili čez ograjo. Kljub temu, če imate izurjene ali izkušene konje za preskakovanje, je morda potrebno povečati višino ograje.

Poleg tega naj bodo zgornje žice postavljene v zadostni bližini, da preprečijo, da bi konj potisnil glavo skozi spodnje žice.

Nazadnje, še en pomemben dejavnik je trdnost ograje. Električna žica mora biti dovolj robustna, da vzdrži pritisk, ki ga konji izvajajo v primeru trka ali potiskanja. Poleg tega mora napajalni sistem biti dovolj močan, da zagotovi pravilno delovanje ograje in odvrne živali od približevanja.

V povzetku višina konjske ograje je odvisna od velikosti živali, vrste dejavnosti in morebitnih motenj. Kljub temu je dobro pravilo, da ohranite višino med 1,20 in 1,50 metra.

Svetujemo vam, da se posvetujete z izkušenim

Produktna paleta električnih ograj podjetja Gemi

Pri Gemi, našem podjetju, ne najdete samo širokega izbora električnihograjnih vodnikov, temveč tudi široko izbiro električnih naprav, ki ponujajo kar 5različnih tipov, vsak sspecifičnimi lastnostmi in edinstvenimi prednostmi:

Naprave za elektrifikacijo pri 220V toku s popolnim in varnimdelovanjem za ograje do5km;

Naprave za elektrifikacijo pri 220V toku s popolnim in varnimdelovanjem za ograje do8km;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije s popolnim invarnim delovanjem zaograje do 5km in 6J;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije opremljene z 2baterijama s popolnimin varnim delovanjem za ograje do 5km in 6J;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije opremljene ssončnim panelom spopolnim in varnim delovanjem za ograje do 5km in 6J.

Poleg tega ponujamo širok izbor visoko kakovostnih električnih žic in trakov, skupaj zizolatorji, zasnovanimi tako,da se prilagajajo katerikoli vrsti podpore, ki jo izberete za vašo električno ograjo:

Izolatorji za lesene palice;

Izolatorji za železne palice;

Izolator z dvojnim kavlom;

Vijak in odvijak za izolatorje na lesenih palicah.

Pri Gemi se ločimo od konkurence s petdesetletnimi izkušnjami na področju in sposobnostjozagotavljanja prilagojenihrešitev za specifične potrebe vsake stranke. Naša skrb za stranko je brez primere,zagotavljamo celovito podporo odtrenutka nakupa, ki se ne konča s samo kupnino. Dosegljivi smo po telefonu na +390287165556, prek klepeta ali po elektronskipošti.

Prednosti nakupa pri Gemi

  1. Brezplačno vračilo v roku 100 dni;
  2. Hiter dostava po vsem svetu;
  3. Vsi izdelki so izdelani v Italiji z najvišjo kakovostjo surovin;
  4. Vsi izdelki ustrezajo zakonskim varnostnim standardom in so certificirani;
  5. Imamo več kot 5000 ocen na najpomembnejšem svetovnem portalu ocen: Trustpillot;
  6. Naših petdesetletnih izkušenj vam je v celoti na voljo.
  7. Imamo skoraj 1000 videoposnetkov na portalu Video recenzij TrustVideos, kjer sovideoposnetki pričevanjauporabnikov.

Kupi zdaj!.