Navodilo za ozemljitev električne ograje: Lastnosti in pomen.

Navodilo za ozemljitev električne ograje: Lastnosti in pomen.

Navodilo za ozemljitev električne ograje: Lastnosti in pomen

V uvodu

Ozemljitev je temeljni vidik pravilne namestitve in delovanja električne ograje. V tem članku bomo raziskali, kaj ozemljitev je, zakaj je pomembna, kako naj bi bila narejena in ali zahteva vzdrževanje sčasoma. Odkrijte vse, kar morate vedeti, da zagotovite optimalno delovanje vaše električne ograje.

Kaj je ozemljitev električne ograje?

Ozemljitev električne ograje je sistem, ki omogoča, da odvečni električni tok odteče v tla. Vključuje namestitev zemeljske elektrode, povezane z energijskim ojačevalnikom električne ograje. Zemeljska elektroda deluje kot "odtok" za tok, preprečuje škodo živalim in zagotavlja pravilno usmeritev toka.

Zakaj je ozemljitev pomembna za električno ograjo?

Ozemljitev je ključnega pomena za zagotovitev učinkovitosti in varnosti električne ograje. Za zagotovitev popolnega izpusta toka preko ojačevalnika je treba ozemljitev izvesti z vstavljanjem 3 pocinkanih količkov 1 meter v tla. Ozemljitev omogoča odvajanje odvečnega toka v tla, preprečuje potencialno škodo in zagotavlja stabilno delovanje ograje.

Kako naj bi bila ozemljitev električne ograje izvedena?

Ozemljitev je treba izvesti pravilno, da se zagotovi optimalno delovanje električne ograje. Tu je nekaj ključnih točk, ki jih je treba upoštevati:

  • Izbira zemeljske elektrode: Zemeljsko elektrodo lahko izdelamo iz pocinkanega kolka ali na primer iz vodovodne cevi. Pomembno je uporabiti prevodni in odporen material proti koroziji, da se zagotovi dobra prevodnost in dolgotrajna obstojnost.
  • Globina zemeljske elektrode: Zemeljsko elektrodo je treba namestiti na ustrezno globino, da se zagotovi zadosten stik s tlemi. Na splošno se priporoča, da se zemeljska elektroda vsaj 80 cm vtisne v tla.
  • Povezava z ojačevalnikom: Zemeljsko elektrodo je treba povezati z ojačevalnikom električne ograje z uporabo ozemljitvene žice (rumeno-zelena). Pomembno je zagotoviti trdno in varno povezavo, da se preprečijo puščanja toka.

Ali zahteva ozemljitev električne ograje vzdrževanje sčasoma?

Ne. V obdobjih hude suše je za zagotovitev pravilne ozemljitve priporočljivo zemljo zalivati s signalno vodo.

Zaključek:

Ozemljitev električne ograje je ključnega pomena za njeno pravilno delovanje in varnost živali ter posameznikov. S sledenjem zgoraj opisanim smernicam lahko zagotovite učinkovito in trajno delovanje električne ograje. Ne podcenjujte pomembnosti ozemljitve in poskrbite, da boste upoštevali priporočila za zagotovitev pravilnega delovanja električne ograje.

Potrebujete zgraditi svojo električno ograjo od začetka?

Tukaj je, kaj potrebujete:

Najprej morate izbrati električni ojačevalnik ograje, ki oddaja impulze toka na žice ograje. Obstajajo različni modeli, vsak zasnovan glede na specifične potrebe:

Nato boste potrebovali prevodnik: Na primer Električno žico za ograjo, idealno, če želite vsebovati velike živali ali obzidati zemljišče, da ga zaščitite pred invazijami divjih živali, kot so divje svinje in jeleni.

Nazadnje boste potrebovali Izolatorje, ki jih pritrdite na stebre. Glede na material stebrov so na voljo posebni izolatorji:

Produktna paleta električnih ograj podjetja Gemi

Pri Gemi, našem podjetju, ne najdete samo širokega izbora električnihograjnih vodnikov, temveč tudi široko izbiro električnih naprav, ki ponujajo kar 5različnih tipov, vsak sspecifičnimi lastnostmi in edinstvenimi prednostmi:

Naprave za elektrifikacijo pri 220V toku s popolnim in varnimdelovanjem za ograje do5km;

Naprave za elektrifikacijo pri 220V toku s popolnim in varnimdelovanjem za ograje do8km;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije s popolnim invarnim delovanjem zaograje do 5km in 6J;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije opremljene z 2baterijama s popolnimin varnim delovanjem za ograje do 5km in 6J;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije opremljene ssončnim panelom spopolnim in varnim delovanjem za ograje do 5km in 6J.

Poleg tega ponujamo širok izbor visoko kakovostnih električnih žic in trakov, skupaj zizolatorji, zasnovanimi tako,da se prilagajajo katerikoli vrsti podpore, ki jo izberete za vašo električno ograjo:

Izolatorji za lesene palice;

Izolatorji za železne palice;

Izolator z dvojnim kavlom;

Vijak in odvijak za izolatorje na lesenih palicah.

Pri Gemi se ločimo od konkurence s petdesetletnimi izkušnjami na področju in sposobnostjozagotavljanja prilagojenihrešitev za specifične potrebe vsake stranke. Naša skrb za stranko je brez primere,zagotavljamo celovito podporo odtrenutka nakupa, ki se ne konča s samo kupnino. Dosegljivi smo po telefonu na +390287165556, prek klepeta ali po elektronskipošti.

Prednosti nakupa pri Gemi

  1. Brezplačno vračilo v roku 100 dni;
  2. Hiter dostava po vsem svetu;
  3. Vsi izdelki so izdelani v Italiji z najvišjo kakovostjo surovin;
  4. Vsi izdelki ustrezajo zakonskim varnostnim standardom in so certificirani;
  5. Imamo več kot 5000 ocen na najpomembnejšem svetovnem portalu ocen: Trustpillot;
  6. Naših petdesetletnih izkušenj vam je v celoti na voljo.
  7. Imamo skoraj 1000 videoposnetkov na portalu Video recenzij TrustVideos, kjer sovideoposnetki pričevanjauporabnikov.

Kupi zdaj!.