Električna ograja za jelene: Kako zgraditi najboljšo ograjo.

Električna ograja za jelene: Kako zgraditi najboljšo ograjo.

Električna ograja za jelene

Električna ograja za jelene je ena najboljših rešitev za preprečevanje vdora jelenov na naše zemljišče.

Električna ograja za jelene mora biti zgrajena s trpežnimi materiali, kot so les, kovina ali beton. Velikost ograje bo odvisna od količine zemlje, ki jo želite zaščititi.

Jeleni: Ključne značilnosti

Jeleni, znani tudi kot damjaki ali evropski jeleni (znanstveno ime: Dama dama), so kopitarji, ki spadajo v družino jelenov. Ti živali se odlikujejo po več značilnih lastnostih:

  1. Velikost: Jeleni so srednje veliki, pri čemer odrasli samci dosežejo višino v višini ramen približno 90-110 centimetrov in težo med 60 in 150 kilogrami. Samice so običajno manjše od samcev.

  2. Fizični izgled: Jeleni imajo poleti kratko, grobo rdeče-rjavo dlako, ki pozimi postane temnejša in gostejša. Imajo značilno belo srčkasto pego na zadnjih nogah.

  3. Rogovi: Tako samci kot samice jelenov razvijajo razvejane rogovje. Rogovi samcev so običajno večji in bolj kompleksni, z razvejano strukturo, ki raste iz lobanje. Rogovi samic so krajši in manj razvejani.

  4. Prehrana: Jeleni so rastlinojedi in se prehranjujejo predvsem z listi, poganjki, travami, cvetovi, sadeži in lubjem dreves. Njihova prehrana se lahko spreminja glede na sezonsko razpoložljivost hrane.

  5. Vedenje: Jeleni so predvsem mravljinčarji in nočne živali, čeprav jih je v določenih okoliščinah mogoče opazovati tudi podnevi. Običajno so sramežljivi in previdni, pogosto se zatekajo v gozdne predele, da se izognejo neposrednemu stiku s človekom.

Kako visoko lahko jeleni skočijo?

Jeleni lahko skočijo do 2 metra v višino.

Sposobnost skakanja jelenov se lahko razlikuje glede na dejavnike, kot so starost, telesna kondicija in specifična situacija.

Vendar pa je pomembno omeniti, da so jeleni znani po svoji sposobnosti, da preskočijo navpične ovire znatne višine, vključno s ploti in drugimi naravnimi ovirami, zahvaljujoč svoji gibljivosti in močnim nogam.

Kako visoka naj bo ograja, da prepreči vstop jelenov?

Električna ograja za jelene mora biti dovolj visoka, da jih prepreči pred skokom čez njo. Povprečna priporočena višina za ograjo za jeleni je vsaj 2 metra. Kot vemo, so jeleni zelo gibke živali, ki lahko preskočijo opazne višine.

Poleg tega mora biti ograja dovolj trdna, da prenese poskuse jelenov, da jo podrejo ali izkopljemo pod njo. Pomembno je izbrati visokokakovostne in trajne materiale za gradnjo ograje.

Kaj je najboljša rešitev za zaščito zemljišča pred jeleni? Električna Ograja...

Električne ograje za jelene so inovativen sistem, ki omogoča zaščito jelenov in okolice ter zagotavlja harmonično sobivanje med divjimi živalmi in človeškimi naselji.

Te ograje predstavljajo učinkovito rešitev za zmanjšanje škode na pridelkih in naravni dediščini ter omogočajo trajnostno upravljanje s populacijami jelenov. V tem besedilu bomo raziskali značilnosti električnih ograj za jelene, njihove koristi in najboljše prakse za pravilno uporabo.

Električne ograje za jelene sestavljajo vrsta stebrov, povezanih z električnimi žicami, ki ustvarjajo nizkonapetostni električni šok. Ta šok ustvari virtualno pregrado, ki preprečuje jelenom, da bi prečkali ograjo.

Električne žice so postavljene na primernih višinah, da preprečijo jelenom, da bi preskočili čeznje, in povezane z nadzorno napravo, ki ureja frekvenco in intenzivnost električnih sunkov.

Kakšne so koristi ograje za jelene?

Obstaja nekaj koristi gradnje električne ograje za jelene:

  1. Zaščita pridelkov: Jeleni znani po poškodbah kmetijskih pridelkov, kjer se prehranjujejo s poganjki, cvetovi in sadeži. Električne ograje ustvarjajo fizično oviro, ki preprečuje jelenom dostop do kmetijskih območij, kar zmanjšuje izgube in poškodbe pridelkov.

  2. Ohranjanje biotske raznovrstnosti: Električne ograje pomagajo ohranjati ekološko ravnovesje zaščitenih območij. Z omejevanjem dostopa jelenov do določenih območij se spodbuja rast avtohtonih rastlin, s čimer se povečuje biološka raznovrstnost in preživetje drugih rastlinskih in živalskih vrst.

Kateri so sestavni deli za gradnjo ograje za jelene?

Za gradnjo učinkovite električne ograje za jelene so potrebni različni bistveni

Produktna paleta električnih ograj podjetja Gemi

Pri Gemi, našem podjetju, ne najdete samo širokega izbora električnihograjnih vodnikov, temveč tudi široko izbiro električnih naprav, ki ponujajo kar 5različnih tipov, vsak sspecifičnimi lastnostmi in edinstvenimi prednostmi:

Naprave za elektrifikacijo pri 220V toku s popolnim in varnimdelovanjem za ograje do5km;

Naprave za elektrifikacijo pri 220V toku s popolnim in varnimdelovanjem za ograje do8km;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije s popolnim invarnim delovanjem zaograje do 5km in 6J;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije opremljene z 2baterijama s popolnimin varnim delovanjem za ograje do 5km in 6J;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije opremljene ssončnim panelom spopolnim in varnim delovanjem za ograje do 5km in 6J.

Poleg tega ponujamo širok izbor visoko kakovostnih električnih žic in trakov, skupaj zizolatorji, zasnovanimi tako,da se prilagajajo katerikoli vrsti podpore, ki jo izberete za vašo električno ograjo:

Izolatorji za lesene palice;

Izolatorji za železne palice;

Izolator z dvojnim kavlom;

Vijak in odvijak za izolatorje na lesenih palicah.

Pri Gemi se ločimo od konkurence s petdesetletnimi izkušnjami na področju in sposobnostjozagotavljanja prilagojenihrešitev za specifične potrebe vsake stranke. Naša skrb za stranko je brez primere,zagotavljamo celovito podporo odtrenutka nakupa, ki se ne konča s samo kupnino. Dosegljivi smo po telefonu na +390287165556, prek klepeta ali po elektronskipošti.

Prednosti nakupa pri Gemi

  1. Brezplačno vračilo v roku 100 dni;
  2. Hiter dostava po vsem svetu;
  3. Vsi izdelki so izdelani v Italiji z najvišjo kakovostjo surovin;
  4. Vsi izdelki ustrezajo zakonskim varnostnim standardom in so certificirani;
  5. Imamo več kot 5000 ocen na najpomembnejšem svetovnem portalu ocen: Trustpillot;
  6. Naših petdesetletnih izkušenj vam je v celoti na voljo.
  7. Imamo skoraj 1000 videoposnetkov na portalu Video recenzij TrustVideos, kjer sovideoposnetki pričevanjauporabnikov.

Kupi zdaj!.