Električni odvračalniki za živali: Kako zaščititi svoj vrt.

Električni odvračalniki za živali: Kako zaščititi svoj vrt.

Električna odvračala za živali: Kako zaščititi svoj vrt

Vsebina:

Uvod

Ko gre za zaščito našega dragocenega prostora pred nezaželenimi živalmi, pogosto iščemo učinkovite in zanesljive rešitve. To je tisto, kjer so električna odvračala za živali v igri, ponujajo varno in zelo učinkovito rešitev za to pogosto potrebo.

Si predstavljate bujen vrt, poln cvetja in rastlin, ki zahtevajo čas in trud za ohranjanje v popolnem stanju. Sedaj si predstavljajte, kako frustrirajuče je odkriti, da živali, kot so jeleni ali divji prašiči, ropajo in uničujejo ves vaš trud.

V situacijah, kot je ta, lahko električna odvračala za živali naredijo razliko.

V tem članku bomo podrobno raziskali električna odvračala za živali, jih preučili z vseh zornih kotov, tako da bomo govorili o tem, kako delujejo in zakaj predstavljajo idealno izbiro za ohranjanje vašega prostora zaščitenega pred nezaželenimi vdori.

Kako delujejo električna odvračala za živali?

Kot že omenjeno, so električna odvračala naprave, zasnovane za zaščito vašega prostora pred nezaželenimi živalmi, ampak kako delujejo?

Električna odvračala, ki so lahko bolj znana tudi kot električne ograje, delujejo s pomočjo električnih impulzov, ki živali odvračajo od približevanja ali vstopanja na vaš dragocen prostor. To dosežejo z ustvarjanjem električne ovire, ki jo živali najdejo neprijetno in boleče, ne smrtno, zaradi česar se umaknejo.

Katere komponente sestavljajo električno odvračalo?

Podrobneje opisano, je električno odvračalo opremljeno z motorjem, imenovanim tudi energizer, ki proizvaja potrebno električno energijo za ustvarjanje električnih impulzov v rednih intervalih.

Pri Gemi ponujamo 5 različnih vrst energizerjev, vsak s specifičnimi lastnostmi:

Ti impulzi so nizke intenzivnosti, dovolj, da povzročijo nelagodje ali neprijeten občutek, vendar ne dovolj močni, da bi povzročili fizično škodo.

Električno odvračalo se namesti ob obodu območja, ki ga želite zaščititi, kot je vrt ali kmetijsko polje.

Je nameščen s pomočjo stebrov in izolatorjev.

Stebri se uporabljajo za podporo žici ali električni ograji. Lahko so iz različnih materialov, kot so les, plastika in kovina, in so pogrezani v tla na redne razdalje. Njihova naloga je, da žico dvignejo od tal.

Izolatorji se pritrdijo na stebre in so odgovorni za izolacijo električne žice od nosilne strukture.

To preprečuje razprševanje električne energije skozi stebre, kar omogoča žici, da ohrani učinkovit električni naboj.

Odvisno od izbire vrste stebra je bistveno izbrati popoln tip izolatorja. Pri Gemi ponujamo: