Kako postaviti žice električne ograje? Tukaj je celoten vodnik ...

Kako postaviti žice električne ograje? Tukaj je celoten vodnik ...

Kako postaviti žice električne ograje?


Pogosto se lahko počutimo prestrašeni, ko gre za uporabo žice za električno ograjo zaradi negotovosti glede tega, kako jo namestiti, da bo varna in učinkovita pri zaščiti pred divjimi živalmi ali varovanju živine.
Nič hudega, saj ste v pravem vodniku.
Najprej si oglejmo koristi uporabe žice za električno ograjo:

1. Operativna učinkovitost:

Žice za električne ograje ponujajo izjemno učinkovito metodo za upravljanje živine. S svojo sposobnostjo zagotavljanja nadzorovanega električnega impulza te ograje omogočajo hitro in učinkovito usmerjanje, ločevanje ali zajezitev živali. To bistveno zmanjšuje čas in trud, potreben za dnevne operacije, kar kmetom omogoča, da se osredotočijo na druge ključne dejavnosti.

2. Varnost živine:

Ena ključnih značilnosti žic za električne ograje je njihova sposobnost zagotavljanja varne ovire, ne da bi živalim trajno škoda. Električni impulz je dovolj močan, da odvrača živali od dotika ograje, ne da bi povzročil resne poškodbe. S tem se ne ščitijo samo živali pred zunanjimi nevarnostmi, ampak se izognejo tudi tveganju za samopovzročene poškodbe ob poskusih pobega.

3. Zaščita pridelkov:

Poleg upravljanja živine se žice za električne ograje uporabljajo tudi za zaščito pridelkov pred divjimi živalmi in škodljivci. Prisotnost električne ovire učinkovito odvrača škodljive živali, ohranja pridelke varne in zmanjšuje potrebo po drastičnih ukrepih, kot je pretirana uporaba pesticidov.

4. Enostavnost namestitve in vzdrževanja:

Namestitev žic za električne ograje je relativno preprosta in jo je mogoče prilagoditi glede na specifične potrebe kmetije. Vzdrževanje je enako preprosto, saj je treba sistem občasno pregledati, da se zagotovi pravilno delovanje. To vodi v nižje obratovalne stroške in večji mir uma za kmete.

5. Prispevek k trajnostni kmetijski pridelavi:

Uporaba žic za električne ograje se ujema z cilji trajnostne kmetijske pridelave, kar zmanjšuje odvisnost od okolju škodljivih praks. Optimizirano upravljanje živine in zaščita pridelkov brez pretirane uporabe kemikalij pomagata ohranjati zdravje tal in okoliškega ekosistema.

Sklepno rečeno, žice za električne ograje so temeljni element sodobne kmetijstva, s prednostmi v smislu operativne učinkovitosti, varnosti živine, zaščite pridelkov in prispevka k trajnostni kmetijski pridelavi. Uvedba te tehnologije je pametna izbira za kmete, ki si prizadevajo za ravnotežje med produktivnostjo in okoljsko odgovornostjo.

Idealne višine za postavitev žic za električne ograje

Pravilna namestitev električne ograje je ključnega pomena za zagotovitev varnosti živali in splošnega uspeha sistema. Izbor prave višine za postavitev žic ograje v veliki meri odvisen od velikosti živali, ki jih je treba zadržati ali zaščititi. Poglejmo, kako prilagoditi višine, da zagotovimo varno in učinkovito okolje.

1. Majhne živali:

Za majhne živali, kot so kokoši, kure, zajci, naj bo višina žic za ograjo zadostna, da jih prepreči pred skakanjem čez ali prečkanjem. Na splošno je priporočljiva višina med 20 in 80 cm tako, da so žice postavljene na razdalji 20 cm druga od druge. Priporočljiva debelina žice je med 2,2 in 4 mm. Ta ukrep je primeren za odvračanje manjših živali brez povzročanja škode.

2. Srednje velike živali:

Za srednje velike živali, kot so ovce, koze, dihurji, konji, lisice, volkovi, osli, kune, naj bo višina ograje večja. Navadno se priporoča višina med 30 in 120 centimetri, pri čemer so žice postavljene približno na vsakih 30 cm. Priporočena debelina žice je 4 mm. To zagotavlja, da živali ne morejo skakati čez ali prehajati ograje, kar jih ohranja v varnosti in preprečuje morebitne pobeg v poskuse. Za večje živali je mogoče uporabiti tudi električno trak.

3. Velike živali:

Za velike živali, kot so krave, biki, govedo, prašiči, divji prašiči, jeleni, losi, morajo biti višine ograje znatno višje, da se zagotovi učinkovito zadrževanje. Na splošno se priporoča postavitev žic za ograjo na višini nad 120 centimetrov, z možnostmi med 140 in 180 centimetri, odvisno od vrste in sposobnosti živali za skakanje. Priporočena debelina žice je električnihograjnih vodnikov, temveč tudi široko izbiro električnih naprav, ki ponujajo kar 5različnih tipov, vsak sspecifičnimi lastnostmi in edinstvenimi prednostmi:

Naprave za elektrifikacijo pri 220V toku s popolnim in varnimdelovanjem za ograje do5km;

Naprave za elektrifikacijo pri 220V toku s popolnim in varnimdelovanjem za ograje do8km;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije s popolnim invarnim delovanjem zaograje do 5km in 6J;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije opremljene z 2baterijama s popolnimin varnim delovanjem za ograje do 5km in 6J;

Naprave za elektrifikacijo pri 12V/220V na baterije opremljene ssončnim panelom spopolnim in varnim delovanjem za ograje do 5km in 6J.

Poleg tega ponujamo širok izbor visoko kakovostnih električnih žic in trakov, skupaj zizolatorji, zasnovanimi tako,da se prilagajajo katerikoli vrsti podpore, ki jo izberete za vašo električno ograjo:

Izolatorji za lesene palice;

Izolatorji za železne palice;

Izolator z dvojnim kavlom;

Vijak in odvijak za izolatorje na lesenih palicah.

Pri Gemi se ločimo od konkurence s petdesetletnimi izkušnjami na področju in sposobnostjozagotavljanja prilagojenihrešitev za specifične potrebe vsake stranke. Naša skrb za stranko je brez primere,zagotavljamo celovito podporo odtrenutka nakupa, ki se ne konča s samo kupnino. Dosegljivi smo po telefonu na +390287165556, prek klepeta ali po elektronskipošti.

Prednosti nakupa pri Gemi

  1. Brezplačno vračilo v roku 100 dni;
  2. Hiter dostava po vsem svetu;
  3. Vsi izdelki so izdelani v Italiji z najvišjo kakovostjo surovin;
  4. Vsi izdelki ustrezajo zakonskim varnostnim standardom in so certificirani;
  5. Imamo več kot 5000 ocen na najpomembnejšem svetovnem portalu ocen: Trustpillot;
  6. Naših petdesetletnih izkušenj vam je v celoti na voljo.
  7. Imamo skoraj 1000 videoposnetkov na portalu Video recenzij TrustVideos, kjer sovideoposnetki pričevanjauporabnikov.

Kupi zdaj!.